Новини
Дата: 12 Януари 2011

National Geographic ще излъчи репортажи за България

Телевизионният канал National Geographic започва излъчването на серия от репортажи за България. На 3 януари ще се завърти първият от тях, който ще разказва за културно-историческите обекти в Пловдив, съобщиха от общината.

Репортажът беше заснет през есента на миналата година и ще разкаже за града, регионалния археологически музей, етнографския музей, Античния театър, Римския стадион и Древния форум – "Одеон".

През следващите седмици ще бъдат излъчени и още три репортажа за България. Те ще са от София, Казанлък, Велико Търново, Арбанаси и Габрово.

ТВ репортажите са заснети по проект за популяризирането на българския туризъм, изпълняван от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Той се финансира от европейската програма "Регионално развитие". Освен National Geographic репортажи в България снимаха и екипи на Eurosport - за възможностите за езда, голф и зимни спортове, както и от Euronews.

Освен репортажи четирите паневропейски телевизии ще излъчват и рекламни клипове на българския туризъм. Това ще се случи през март. Клиповете вече вървяха през есента. От края на декември ТВ кампанията "България - магията живее тук" тръгна и по сателитния канал France 24, който излъчва предавания на френски, английски и арабски език.  

Дата: 06 Април 2014

Цените в европейските хотели вече растат, в софийските още намаляват

Започналото възстановяване на бизнес и туристически пътувания вече се отразява положително на градските хотели в Европа, като през март продължава плавното увеличение на цените в големите градове. Тази тенденция обаче не важи за България, където все още те намаляват.
Дата: 05 Април 2014

Българите увеличават пътуванията си в чужбина

Българите увеличават пътуванията си в чужбина 245 хил. са излизанията зад граница, което е ръст от 2.5% на годишна база
Дата: 18 Април 2011

Местата за пътувания в чужбина за Великден – почти продадени

Който е чакал последния момент с надеждата да пътува в чужбина за Великден и майските празници с големи отстъпки, тази година ще остане разочарован. При голямото разнообразие от дестинации, които българските туроператори предлагат на клиентите си, намаленията са само за Анталия и Дубровник.
Дата: 15 Април 2011

Паднаха визите между Русия и Турция

Договореният преди почти година режим за безвизово пътуване между Русия и Турция влезе в сила петък, съобщи агенция "Интерфакс". Съгласно споразумението от 12 май 2010 г. гражданите на Руската федерация и на Турция ще могат от 16 април 2011 г. да влизат, излизат и преминават транзитно на територията на другата държава, без да се налага издаването на виза.
Дата: 06 Април 2011

На село туристът е гост

Селският и екологичният туризъм все още не са сред най-популярните начини за отдих на българите и трудно биха могли да се борят за сериозен дял от общото туристическо предлагане у нас. На пръсти се броят примерите за истински селски туризъм, включващ настаняване в обитавана селска къща, предлагане на прясна екологично чиста храна от семейно стопанство, пряк контакт с домакините.
календар събития